Eindelijk een volwassen boek over liefdesverdriet

cover-hulpbijliefdesverdrietOp 1 november 2016 geeft uitgeverij De Aardworm haar eerste titel uit. Met Liefdesverdriet – zeven bijzondere ontmoetingen met jezelf schreef psycholoog en relatietherapeut Petra van der Heiden een betrokken, zingevend en vooral leerzaam boek voor iedereen met een gebroken hart.

Petra behandelt al meer dan twintig jaar mensen met allerhande problemen op het gebied van leven en werk. Gedurende de jaren ontwikkelde ze een praktische en diepgaande methode om cliënten te begeleiden bij het proces van het verwerken van
liefdesverdriet. Deze methode is beschreven in haar boek voor iedereen die hiermee te maken heeft. Een eenvoudige, duidelijke en liefdevolle manier om stil te staan bij alles wat je voelt, te begrijpen waarom jij dit op jouw manier doet én je eigen valkuilen te leren kennen. Een proces waarbij je jezelf gaandeweg steeds beter leert kennen en misschien wel meer verwerkt dan dit verlies alléén. De methode heeft haar theoretische wortels in de psychologie, de hechtingsleer en het lichaamsgewaarzijn.

Anders dan je zou verwachten, is de methode van Petra geen stappenplan.‘Liefdesverdriet is niet netjes. Je belandt in een wervelwind van heftige gevoelens. Je doet dingen die je niet van jezelf verwacht en je hebt maar weinig zicht op hoe lang het nog gaat duren. In mijn praktijk zie ik mensen die zich geen raad weten met die achtbaan van emoties waarin ze zichzelf terugvinden.’ Petra ziet die gevoelens als de kern van het proces. ‘Ik zeg altijd: het zijn gasten die op bezoek komen in jouw herberg. Als goede gastheer of -vrouw ontvang je ze met liefde, zorg je voor ze en vraag je ze naar hun verhaal. Je weet niet wie er morgen komt, je weet niet wie lang blijft en je weet niet wie vaker komt.’ Met haar boek helpt Petra lezers een betere gastheer of -vrouw te zijn voor al die emoties. Daardoor leren zij zichzelf beter kennen en doorlopen zij het rouwproces van liefdesverdriet bedachtzaam, liefdevol en met aandacht.

Liefdesverdriet – zeven bijzondere ontmoetingen met jezelf is vanaf 1 november 2016 exclusief verkrijgbaar via www.hulpbijliefdesverdriet.nl, als gedrukt boek (hardcover), e-book en pdf.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.