Reviews over Liefdesverdriet, zeven bijzondere ontmoetingen met jezelf

Als relatietherapeut kan ik helaas niet elk stel helpen de weg terug laten vinden naar elkaar. Soms begeleid ik stellen om goed uit elkaar te gaan: dat ze de shift van partners naar co-ouders beter maken in het belang van de kinderen, en dat ze de turbulente periode van een scheiding gebruiken om te reflecteren, zichzelf beter te leren kennen en ervan te groeien.

Bij dit laatste kan het boek van Petra goed bij ondersteunen. Het is helder geschreven, er is ruimte voor bezinning door de oefeningen, en de voorbeelden zijn herkenbaar.

Ik kan het iedereen aanbevelen die worstelt met een verlies: Door de speelse metaforen van de Herberg en de Gasten komt stap voor stap orde in de emotionele chaos van je liefdesverdriet. Het helpt je om je pijnlijke gedachten te doorzien en je emoties te verwerken. Zodat je, nadat je een hoop werk hebt verricht en je dichterbij jezelf bent gekomen, weer het leven kan vieren! A. van Leeuwen | relatietherapeut

Ik kwam een boek tegen op het internet dat door een psycholoog is geschreven die hier ontzettend veel vanaf weet. Ik zeg niet dat je hierdoor zomaar van je verdriet af bent maar het heeft mij in ieder geval heel erg geholpen om anders tegen dingen aan te kijken.
– Post van een lezeres op het VIVA relatieforum
Een prettig leesbaar boek en vriendelijk van toon. De sympathieke manier van het beschrijven van emoties en de vriendelijke toon in het boek gaven mij het gevoel van rust en vertrouwen. Dit boek helpt je om balans te vinden en rust te vinden.
– William
Ik heb dit boekje van een vriend gekregen toen hij niet wist hoe hij mij moest helpen toen ik hopeloos in liefdesverdriet verdronk.

Dit boekje heeft mij laten beseffen dat iedereen met liefdesverdriet hetzelfde meemaakt, dezelfde fases, dezelfde gedachtes ((woede, verdriet, jaloezie, wraakacties etc.) Het is een boek dat lekker weg te lezen is en veel moed geeft.
Doordat alles zo herkenbaar is en omdat er zoveel goede tips in zitten, gaf het mij heel veel houvast om op door deze periode heen te komen.

Dit boek is echt een aanrader als je niet weet hoe je met dit verdriet om moet gaan en als je goede richtlijnen nodig hebt om het op het beste manier af te sluiten voor jezelf.

Een aanrader doordat het voor mij erg herkenbaar was welke fases je moet doorlopen om je verdriet te verwerken. Het boekje is makkelijk te lezen en vnl praktisch..
Een prettig leesbaar boek en vriendelijk van toon. Je krijgt inzicht in emoties en handvatten hoe met die emoties om te gaan. De praktische tips maken het aangenaam om de oefeningen te doen.

Dit boek heeft mij geholpen in de heftige fase na de relatiebreuk. De fase van constant gevoelens hebben van twijfel, boosheid en verdriet. De sympathieke manier van het beschrijven van emoties en de vriendelijke toon in het boek gaven mij het gevoel van rust en vertrouwen. Die had ik zo nodig en dat maakt dit boek uniek.

ik vind het een mooi boek dat echt helpt als je klem zit in je emoties. ik had nooit op deze manier naar mezelf gekeken voor mij vielen heel veel kwartjes waardoor ik er weer bovenop gekomen ben. ik vind dit soort boeken vaak zweverig maar deze helemaal niet 🙂 Ik raad het iedereen aan.